Avrupa'da 'Türkiye'nin AB müzakereleri' tartışması büyüyor

Avrupa'da 'Türkiye'nin AB müzakereleri' tartışması büyüyor

Avrupa'da Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerine ilişkin itirazlar artarken bir itiraz da Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'dan geldi.

Alman Yazı İşleri Ağı'na konuşan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, "Şu koşullar altında herkes Türkiye'nin asla Avrupa Birliği üyesi olamayacağını görebilir" dedi. Alman bakan, "Üyelik müzakerelerine son vermek dürüstçe olur" diye ekledi.

Alman Sağlık Bakanı Spahn, Başbakan Angela Merkel'in bırakmaya hazırlandığı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin liderliğine aday isimler arasında yer alıyor.

AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Johannes Hahn da geçtiğimiz hafta Die Welt gazetesine verdiği demeçte "Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin nihai olarak sonlandırılması gerektiğini" söylemişti. Hahn, "Türkiye'nin AB'ye öngörülebilecek bir tarihte üye olması gerçekçi değil. Türkiye ve AB için uzun vadede yeni yollara girilmesi ve üyelik müzakerelerinin bitirilmesi daha dürüstçe olur" demişti.

Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri 2005 yılında başladı. Ancak müzakereler uzun süredir fiili olarak dondurulmuş durumda. AB üyesi ülkeler, Türkiye ile üyelik müzakerelerini genişletmeme kararı almıştı. 2017 Kasım ayında ise AB Türkiye'ye üyelik süreciyle bağlantılı mali yardımları kıstı. Ancak üye ülkeler Türkiye ile müzakerelerin askıya alındığına dair resmi bir karar almadı. Böylesi bir adım için AB üyesi en az 16 ülkenin karar alması zorunluluğu bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.