Avrupa'daki 'Hamas' operasyonunda yeni gelişme

Avrupa'daki 'Hamas' operasyonunda yeni gelişme

Alman savcılar dört kişinin "Avrupa'daki Yahudi kurumlarına yönelik olası terör saldırılarına karşı hazırlıklı olmak" amacıyla silah toplamakta olduğunu iddia ediyor.

Alman basınında çıkan haberlere ve AFP kaynaklarına göre Bulgar polisi, Aralık ayında Almanya ve Hollanda'da tutuklanan dört şüpheli Hamas üyesiyle bağlantılı bir silah deposu buldu.

Hamas üyesi oldukları belirtilen üç kişi, "Avrupa'daki Yahudi hedeflerine yönelik saldırı hazırlığı yaptıkları" şüphesiyle 14 Aralık'ta Almanya'da gözaltına alınmıştı.

Dördüncü bir şüpheli de Hollanda'da gözaltına alındı.

Alman savcılar dört kişinin "Avrupa'daki Yahudi kurumlarına yönelik olası terör saldırılarına karşı hazırlıklı olmak" amacıyla silah toplamakta olduğunu iddia ediyor.

Çarşamba günü Der Spiegel dergisi, polisin bu kişilerden birine ait bir cep telefonunda tabanca, mühimmat ve şarjör fotoğrafları bulduğunu bildirdi.

Dergi, fotoğrafların araştırmacıları Bulgaristan'ın güneyinde bir çam ağacının altına gömülü bir silah zulasına götürdüğünü belirtti.

Alman kaynaklar AFP'ye Bulgaristan'da bir silah zulası bulunduğunu doğruladı.

Bulgar savcılar ve içişleri bakanlığı ise haberi doğrulamaktan kaçındı.

Alman savcılar Aralık ayında, biri Mısırlı, ikisi Lübnanlı ve biri Hollanda vatandaşı olan dört şüphelinin, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın "kadim üyeleri" olduklarını söylemişti.

Savcılar, Abdülhamid El A. olarak adlandırılan şüphelilerden birinin üst düzey Hamas liderleri tarafından "Hamas'ın geçmişte Avrupa'da gizlice kurduğu bir silah deposunun" yerini tespit etmekle görevlendirildiğini söyledi.

"Silahlar Berlin'e götürülecek ve Avrupa'daki Yahudi kurumlarına yönelik olası saldırılar için hazır durumda tutulacaktı" dediler.

Grup üyelerinin "silahları aramak üzere Berlin'den birkaç kez yola çıktıkları" da iddia edildi.

Der Spiegel'e göre, şüpheli zulanın Polonya'da olduğu düşünülüyor ancak silahlar henüz bulunamadı.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.