Avrupa'dan Türkiye'ye 'çözüm sürecinin yeniden başlatılması' çağrısı

Avrupa'dan Türkiye'ye 'çözüm sürecinin yeniden başlatılması' çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier çözüm sürecinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

vrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier, Türkiye’de bazı milletvekilleri ve mahkumlar tarafından devam ettirilen açlık grevlerinin son bulmasını memnunlukla karşıladığını belirtirken, Güneydoğu’da bölge barışına katkıda bulunacağı için çözüm sürecinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

Euronews'in haberine göre Pasquier yaptığı yazılı açıklamada, Leyla Güven’in de aralarında olduğu üç milletvekili ve yüzlerce mahkumun açlık grevlerine son vermesinden memnunluk duyduğu ifade etti.

“Siyasi ve yasal konuların insan hayatını tehlikeye atan eylemlerle değil, diyalog ve müzakereyle çözülmesi gerektiğine güçlü bir şekilde inanıyorum. Bu yüzden taraflara bölgenin istikrarına katkıda bulunacak ve büyük ölçüde ihtilaç duyulan barış sürecini yeniden başlatmaları çağrısı yapıyorum.” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.