Avrupalı Yabancı Savaşçıların Profili

Avrupalı Yabancı Savaşçıların Profili

Uluslararası Terörle Mücadele Merkezi- The Hague, Avrupalı yabancı savaşçıları değerlendirdiği bir rapor yayınladı.

Uluslararası Terörle Mücadele Merkezi - The Hague, Hollanda Güvenlik ve Terörler Mücadele Ulusal Koordinasyonu'nun talebiyle yabancı savaşçılar üzerine bir rapor yayınladı. Avrupa Birliği üyesi devletlerden dünyanın farklı bölgelerindeki çatışma ve kriz bölgelerine savaşma amacıyla gidenlerin incelendiği raporda önemli bulgular elde edildi.

The Hague raporuna göre, AB üyesi devletlerden çatışma bölgelerine gidenlerin sayısı 3,922 ile 4,294 arasında değişiyor. Bu savaşçılardan yaklaşık olarak yüzde 30'unun ülkesine geri döndüğü, yüzde 14'ünün çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Yabancı savaşçıların ağırlıklı olarak dört Avrupa ülkesinden çıktığına değinilirken bu ülkeler Belçika, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık olarak sıralanıyor. Nüfus yoğunluğuna göre en fazla katılım olan ülke ise Belçika. 

Kuruluşun elde ettiği verilere göre yabancı savaşçıların büyük bölümünü büyük şehirlerden gelirken, çoğu aynı mahallelerde yaşayanlardan oluşuyor.

Avrupalı yabancı savaşçıların yüzde 6 ile 23'ünün sonradan Müslüman olduğuna dikkat çekiliyor. 

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.