Avrupalılar Müslüman göçmen istemiyor

Avrupalılar Müslüman göçmen istemiyor

Londra merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un 10 Avrupa ülkesinde yaptığı araştırma Avrupalıların Müslüman göçmen istemediğini ortaya koydu.

Chatham House 10 Avrupa ülkesinden (Belçika, Almanya, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İngiltere, Macaristan, Polonya) 10 bin kişiye şu ifade hakkında ne düşünüyorsunuz diye sordu: "Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden göç durdurulmalı." Katılımcıların yüzde 55'i bu ifadeye katıldıklarını belirtti.

Müslüman göçüne hayır diyenlerin oranı yüzde 71 ile en çok Polonya'da görüldü. Onu Avusturya, Macaristan, Belçika ve Fransa takip ediyor. Bu ülkelerden Polonya ve Macaristan'da Müslüman nüfusun toplum içindeki varlığı hemen hemen yok düzeyinde, Fransa ve Belçika'da ise önemli bir Müslüman nüfus yaşıyor. Dolayısıyla Müslüman göçüne karşı çıkmakla o ülkedeki Müslüman nüfusun varlığı arasında bir ilişki bulunmuyor.

Avrupa ülkeleri arasında Müslüman göçmenlere en dostane yaklaşan ülke ise yüzde 41'lik hayır oranıyla İspanya.

Ayrıca Yaşlı insanların gençlere göre Müslüman göçüne daha çok karşı çıktığı tespit edildi. Tüm ülkelerde 18-29 yaş grubundaki insanların sadece yüzde 44'ü Müslümanlara seyahat yasağı getirilmesini savudu. 60 ve üstü yaştakilerde ise bu oran yüzde 63'e çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.