Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu

Yeni yapılan bir sıralamaya göre Kopenhag ve Bern, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri.

Yeni yapılan bir sıralamaya göre Kopenhag ve Bern, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri.

Yerleşim hareketliliği danışmanlığı yapan ECA International, tüm dünyadan 480 şehri, sağlık hizmetleri, barınma, serbest vakitler için hizmetler, güvenlik, hava kalitesi ve siyasi gerilimler gibi faktörleri göz önünde bulundurarak değerlendirdi.

Temiz hava, hizmet kalitesi ve düşük suç oranı, Danimarka'yla İsviçre'nin başkentlerini sıralamanın zirvesine taşıyan nedenler arasındaydı.

Listenin ilk beşini Lahey, Cenevre ve Hollanda'danın Eindhoven şehri tamamladı. Eindhoven, 20 şehirlik listede yer alan 4 Hollanda kentinden biri oldu.

İlk 10'da ayrıca Stavanger, Amsterdam ve Dublin gibi şehirler yer buldu.

İlk 20'de yer alan tek Birleşik Krallık (BK) kenti olan Edinburgh, Stockholm'le birlikte 19. sırayı paylaştı. Londra, düşük güvenlik ve kirlilik notlarıyla 47. sırada yer aldı.

ECA International'ın üst düzey yerleşim yeri değerlendirme analisti Neil Ashman, "Kirlilik, suç oranı ve terör tehditleri, Londra, Manchester, Belfast ve Glasgow gibi büyük BK şehirlerinin yaşanabilirliğini etkileyen faktörler arasında" diye konuştu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Ashman sözlerine şöyle devam etti: "İş için başka şehirlere yerleşmek veya yurtdışına taşınmak isteyen Avrupalılar, sıralamamızda ilk 20'ye hakim olan ülkelerden İrlanda, İsviçre, Hollanda, Almanya veya Norveç'teki birçok yerde iyi bir yaşam kalitesi bekleyebilir."

Okyanusun öteki kıyısında Kanada'nın Toronto ve Vancouver şehirleri, Madrid, Berlin ve Londra gibi şehirlerin de önüne geçerek sıralamada Avrupa dışındaki en yaşanabilir kentler seçildi.

İşte en yaşanabilir 20 şehir:

1. Kopenhag, Danimarka

1. Bern, İsviçre

3. Lahey, Hollanda

3. Cenevre, İsviçre

5. Eindhoven, Hollanda

5. Stavanger, Norveç

7. Amsterdam, Hollanda

7. Basel, İsviçre

9. Dublin, İrlanda

9. Lüksemburg, Lüksemburg

9. Göteborg, İsveç

12. Aarhus, Danimarka

12. Rotterdam, Hollanda

14. Zürih, İsviçre

15. Bonn, Almanya

15. Münih, Almanya

17. Viyana, Avusturya

17. Hamburg, Almanya

19. Stokholm, İsveç

19. Edinburgh, İskoçya

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.