Avustralya Afganistan'daki son askerlerini de tahliye etti

Avustralya Afganistan'daki son askerlerini de tahliye etti

Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamada Afganistan'daki Avustralya askerlerinin tahliyesinin tamamlandığı, son askerlerin de ülkeyi terk ettiği ifade edildi.

Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'daki Avustralya askerlerinin tahliyesinin tamamlandığı, son askerlerin de ülkeyi terk ettiği ifade edildi.

Bakan Dutton Sky News'e yaptığı açıklamada, 20 yıllık işgal süresince Afganistan'daki savaşa sağladıkları desteğin sona erdiğini belirtti ve çekilmenin "son haftalar içerisinde" tamamlandığını söyledi.

Avustralya bir süredir Afganistan'daki askerlerini tahliye etmeye başlamış, Nisan ayında yapılan açıklama kalan son 80 kadar askerin Ağustos ayı sonuna kadar ülkeden ayrılacağı ifade edilmişti.

Avustralya askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin törensiz ve gizli bir şekilde gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Bagram Hava Üssü'nü terk eden ABD ordusu da üssü terk ederken Kabil yönetimine haber vermemişti.

"ABD ile ortaklığımız devam ediyor"

Savunma Bakanı, Afganistan'dan asker çekmenin ABD ile devam eden ortaklığın bir sonu olmayacağını da sözlerine ekledi.

Dutton şu ifadeleri kullandı:

"Şimdilik bu görevimiz sona erdi. Ancak bu ABD ile ulusal çıkarlarımız için yürüttüğümüz görevlerin sonu anlamına gelmiyor."

Resmi rakamlara göre 20 yıllık işgal döneminde Afganistan'da toplam 41 Avustralya askeri öldü, birçoğu ağır yaralandı. Avustralya işgal boyunda toplamda 39 bin askerini Afganistan'da konuşlandırmıştı.

Avustralya askerinin Afganistan işgali süresince ülkede birçok savaş suçuna karıştıkları, sivillere yönelik ihlallerde bulundukları belirlenmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.