Avustralya ordusu ünlü mesajlaşma uygulamasını yasakladı

Avustralya ordusu ünlü mesajlaşma uygulamasını yasakladı

Avustralya'da Savunma Bakanlığı’na bağlı birimlerde, WeChat adlı mesajlaşma uygulamasının kullanılmasının yasaklandığı öğrenildi.

Avustralya’da Savunma Bakanlığı’na bağlı birimlerde, WeChat adlı mesajlaşma uygulamasının kullanılmasının yasaklandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü yerel bir gazeteye yaptığı bir açıklamada “Savunma Bakanlığı, sosyal medya uygulaması WeChat de dahil olmak üzere, izinsiz hiçbir yazılımın Savunma Bakanlığı’na ait cihazlarda kullanılmasına onay vermemektedir.” dedi.

Kararın ülkede Çin tarafından yürütülen istihbarat faaliyetlerine yönelik şüphelerin artmasının ardından verildiği belirtildi.

2016’da Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan bir raporda WeChat, mahremiyete en az önem veren uygulamalar arasında gösterilmişti. WeChat, uçtan uca şifreleme kullanmaması ve ifade özgürlüğünü korumaması sebebiyle 100 üzerinden 0 puan aldı.we

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.