Avustralya'da IŞİD saldırısı

Avustralya'da IŞİD saldırısı

Avustralya'nın Melbourne kentinde meydana gelen saldırıda ölen ve yaralananlar var.

Avustralya'nın Melbourne kentinde meydana gelen saldırıda 2 kişi öldü 3 kişi de yaralandı.

Avustralya'nın Victoria eyaleti merkezi Melbourne'de kırsal bir bölgede meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi öldü. Saldırı sonrası güvenlik güçleri ile saldırıyı gerçekleştiren kişi arasında çıkan çatışmada ise 3 polis vurularak yaralandı. 

"IŞİD için"

Öte yandan bölgedeki yerel medya kanallarından birini arayan kişinin saldırı hakkında "bu IŞİD için" cümlesini kurduğu iddia edildi.

Saldırgan biliniyordu

Saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen Yakup Hayri isimli şahıs olay yerinde polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Hayri 2009 yılında başkent Sydney'deki bir askeri kışlaya düzenlenen saldırıdan aklanmıştı. Yine güvenlik kaynaklarının aktarıdğı bilgiye göre Hayri'nin "kabarık bir suç dosyası" bulunuyor.


Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Yakup Hayri'nin 2010 yılında çekilmiş fotoğrafı

IŞİD saldırıyı üstlendi

IŞİD'e bağlı A'mak Ajansı'nın saldırıdan saatler sonra yayınladığı açıklamada, "Melbourne kentindeki saldırıyı gerçekleştiren kişi İslam Devleti'nin bir askeridir. Saldırıyı "koalisyon ülkelerini hedef alma" çağrısına bir cevap olarak gerçekleştirmiştir." ifadeleri yer aldı.

Soruşturma devam ediyor

Eyalet polisi ise yaptığı açıklamada, olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, saldırganın IŞİD ile bağlantıda olduğunu gösteren bir delile henüz ulaşamadıklarını belirtti. 

Avustralya Başbakanı uyarmıştı

Singapur'da 2-4 Haziran tarihlerinde düzenlenen IISS Shangri-La Dialogue 2017 toplantısının açılış konuşmasını yapan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş, vatandaşlarını Güneydoğu Asya'da IŞİD'in hedefi olabilecekleri konusunda uyarmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.