Avustralya'da İslam karşıtı vekil restorandan kovuldu

Avustralya'da İslam karşıtı vekil restorandan kovuldu

Avustralya Meclisi'nde burka şov yapan aşırı sağcı Tek Ulus partisinin lideri Pauline Hanson, yemek yemek istediği restorana alınmadı.

Avustralya'da Müslümanlara karşı ırkçı yaklaşım içinde olan partinin üyesi milletvekilinin düzenlediği İslam karşıtı protesto gösterisi halk tarafından ters tepki gördü.

Mecliste düzenlediği protesto gösterisinden sonra Sydney'de bir restorana giden milletvekili restoran sahibi tarafından kovuldu. Restoran sahibinin milletvekilini kovması çevredekiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Avustralya'da "Tek Ulus Partisi" üyesi Pauline Hanson meclis genel kuruluna burka ile girerek Müslümanları protesto etmişti. Hanson, parlamentoya yanında getirdiği burkayı mecliste giyerek parlamento salonuna girmek istemişti. Önce görevliler girişine izin vermemiş, daha sonra senato başkanı Parry'nin onayı ile oturum salonuna alınmıştı.

Salonda Hanson'n bu şekilde girmesi üzerine bunun ne kadar güvenli olduğu konusu tartışıldı. Bunun üzerine meclis başkanı, "Dışarıda bayan Hanson'un kimlik kontrolü yapıldı onun olduğundan eminiz, bu konu bir güvenlik problemi teşkil etmiyor. Ayrıca meclisimizdeki temsilcilerimiz için kıyafet zorunluluğu da getirmeyeceğim" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Hanson Burkasını çıkartarak "Bu kumaş parçasını üzerimden atmaktan oldukça memnunum. Burası için uygun bir kıyafet olmadığı gibi zaten Burka bu meclise ait değildir." demişti.

Hanson bu eyleminden sonra Sydney'de gittiği bir restoranda tepkiyle karşılandı. İslam'a ve Müslümanlara karşı önyargılı bakış açısı nedeniyle tepki çeken Hanson, restoranda istenmedi. Restoran sahibi tarafından kovulan Hanson, dışarı çıkmak zorunda kaldı. Hanson'un kovulması sırasında çevrede çok sayıda kişi toplanarak yaşananları izledi. Bu arada toplanan kalabalığın restoran sahibini alkışladığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.