Avusturya Cumhurbaşkanı: Trump çok ileri gitti

Avusturya Cumhurbaşkanı: Trump çok ileri gitti

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Avrupa'ya çağrıda bulunarak ABD Başkanı Trump'ın emiri olmamalarını söyledi ve ABD'nin dış politikasını eleştirdi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politikasını eleştirip çok ileri gittiğini söyledi. Sol kanattan ve Yeşiller'den gelen akademisyen kökenli Van der Bellen, Avrupa hükümetlerine Trump'ın emir eri olmamaları çağrısı yaptı.

Hem tarafsız ülke statüsünde hem de Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Avusturya'da aşırı sağcı hükümetle birlikte çalışan solcu Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen, yaşlı kıtaya çağrıda bulundu.

Mülakat verdiği Alman gazetesi Die Welt tarafından 'Avusturya'nın vicdanı' diye nitelenen Alexander Van der Bellen, Avrupa hükümetlerini ABD'den bağımsız davranmaya çağırdı.

"Haddini aştı"

ABD Başkanı Donald Trump'ın AB'nin başını ağrıtmasıyla ilgili bir soru üzerine Avusturya Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

"Trump, Washington'ın yıllarca müzakere ve koordine ettiği İran'la nükleer anlaşmadan hiç nedensizce çekildi ve ağır yaptırımlarla tehdit ederek Avrupalı şirketlerin İran'la iş yapmasını yasakladı. Bence haddini aştı. Trump ıslık çaldığında Avrupalılar dansa kalkmak zorunda değil. Bu söylediklerin başka ihtilaf konuları için de geçerli."

"AB karar veremiyor"

Ancak AB'nin karar verip harekete geçme sorunu olduğunu, birliğin önemli konularda uzlaşmaya varıp karara varmasının çok uzun zaman aldığını sıralayan Van der Bellen, aynı zamanda üye devletlerin çoğunluk oyuyla alınan kararlardan bazılarının diğerlerince uygulanmaması karşısında büyük endişeye kapıldığını belirtti:

"Sığınmacıların AB üyesi ülkelere dağıtılmasıyla ilgili çoğunluk oylaması yapıldığında ve bazı devlet ile hükümet başkanları 'Bizim umurumuzda değil' dediğinde telaşa kapıldım."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.