Ayasofya'da 86 yıl sonra bayram namazı

Ayasofya'da 86 yıl sonra bayram namazı

24 Temmuz'da yeniden cami olarak ibadete açılan Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk Bayram namazı kılındı.

24 Temmuz'da yeniden cami olarak ibadete açılan Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk Bayram namazı kılındı.

Bayram hutbesini Erbaş okudu

Namazın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Kurban Bayramı: Takva Yolculuğu' başlıklı hutbeyi okudu.

Kevser Suresi'nde "Şüphesiz biz sana bitip tükenmez nimetler verdik. O halde, Rabb'in için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu sana kin tutan, soyu kesik olanın ta kendisidir" dendiğini aktaran Erbaş, Hz. Muhammed'in Kurban Bayramı'nın ilk günü için "Bugün ilk işimiz, bayram namazı kılmak, sonra dönüp kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa sünnetimize uymuş olur" buyurduğunu kaydetti. 

Prof. Dr. Erbaş, "Bugün imanımızı pekiştiren, yüreklerimizi buluşturan, şükrümüzü artıran Kurban Bayramı. Bugün kurban ibadetinin eda edildiği, dua ve gayretin takva ve teslimiyetle güçlendiği gün. Bizleri bu müstesna güne kavuşturan Cenab-ı Hakk'a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bayramları barış ve sevinç günleri ilan eden sevgili Peygamberimize salat ve selam olsun" ifadelerini kullandı. 

Mümin gönüllere huzur, kardeşlik ve paylaşma duyguları taşıyan, iman, itaat ve teslimiyet sembolü Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Erbaş, "Kurban, Rabb'imize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakarlığın simgesidir. Yaradan'a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı da isar ahlakını pekiştiren ve bizlere sahip olduğumuz nimetleri inandığımız değerler uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadettir. Bayramlar ise ailemiz, akrabalarımız, din kardeşlerimiz ve tüm insanlarla bağlarımızın güçlendiği; millet ve ümmet olma irademizin tezahürü olarak birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın hayata egemen olduğu müstesna zaman dilimleridir" diye konuştu. 

Kılıç geleneği sürdü

Erbaş hutbeyi kılıç geleneğini sürdürerek, elinde kılıçla irad etti.

kiliz1.jpeg

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.