Ayasofya'da "Atatürk'e zalim ve kafir denildi" polemiği

Ayasofya'da "Atatürk'e zalim ve kafir denildi" polemiği

Geçtiğimiz gün Ayasofya Camii'nde gerçekleştirilen hafızlık icazet törenine Mustafa Kemal'e "kafir ve zalim denildiği" iddiasıyla tepki gösterildi.

Geçtiğimiz gün Ayasofya Camii'nde gerçekleştirilen hafızlık icazet törenine, Mustafa Kemal'e "kafir ve zalim denildiği" iddiasıyla tepki gösterildi.

Geçtiğimiz yıl yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrencinin icazet alma töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Tören sırasında dua eden imam Mustafa Demirkan, Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi ve içerisinde ibadetin engellenmesinin arkasındaki kişilere tepki gösterdi. Ettiği duada Mustafa Demirkan şu ifadeleri kullandı:

"Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir?"

"Bu ve bu gibi mabedler mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içerisinde, bu mabed-i şeriften ezan-ı Muhammeddiye, namaz, her şey yasaklandı ve müze haline çevrildi."

Demirkan, sözlerine Bakara Suresinin 114. ayetini okuyarak devam etti: "Allah’ın mescidlerinde O’nun isminin anılmasını engelleyen ve o mescidlerin harap olmasına koşan (uğraşan)dan daha zalim kim vardır?"

Demirkan sözlerinin devamında: "Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir? Yarabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma." ifadelerini kullandı.

Tepki geldi

Söz konusu ifadeler siyasetçilerden, gazetecilerden ve iş dünyasından tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "And olsun ki bu konuşmayı yapandan da, bu konuşmayı sessizce dinleyenlerden de bunun hesabını soracağız" diye yazarken, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de "Atatürk'ümüze lanet okuyanların, azmettirenlerin ve sessizce dinleyenlerin yaptıkları yanlarına kalmayacak. Bu millet bu ihaneti affetmeyecek!" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de şu ifadeleri kullandı:

"Kurtuluş savaşının başkomutanı, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, Ayasofya kiliseye çevrilip ülkeye işgal edenlere hizmet edecekti. Kürsüde Atatürk'e hakaret eden imam efendi ve onu dinleyenlerin hiçbiri o mekanda bulunamayacaklardı!"

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski TÜSİAD Başkanı Ümit Nazlı Boyner de söz konusu görüntülere tepki gösterirken, şu ifadeleri kullandı:

"Camilerde Atatürk'e lanet okumayı marifet sayan anlayış kimi temsil ediyor? Ayıplıyorum, kınıyorum. Bu gidiş yanlış gidiş."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de imam Demirkan'dan şikayetçi oldu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.