Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sona erdi

Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sona erdi

Rusya ve Ermenistan Savunma Bakanlıkları, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan ve Ermeni askerlerin öldüğü çatışmaların durduğunu açıkladı.

Rusya ve Ermenistan Savunma Bakanlıkları, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan ve Ermeni askerlerin öldüğü çatışmaların durduğunu açıkladı. 12 askerinin esir alındığını duyuran Erivan yönetimi Rusya'dan yardım istemişti.

Ateşkesin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şorgu'nun taraflarla görüşmeleri sonrası sağlandığı aktarıldı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rusya arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde, Ermenistan'ın doğu sınırında yerel saatle 18:30'da ateşkesin kabul edildiği" belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Şu anda Karakilise'de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında" denildi.

Ermenistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Eduard Aghajanyan, çatışmalarda 15 Ermeni askerin öldüğünü belirtmişti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada ise çatışmalarda kontratlı bir askerin öldüğü ifade edildi.

Ermeni yetkililer, çatışmalarda iki güvenlik mevzisinin kaybedildiğini de açıkladı.

Taraflar çatışmalardan birbirlerini sorumlu tuttu.

Ermenistan, Azerbaycan'ı topraklarına saldırmakla suçlarken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Ermeni birliklerinin Kelbecer ve Laçin'deki Azeri mevzilerine saldırdığı ve iki Azeri askerin yaralandığı bildirildi

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.