Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları yeniden başladı

Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları yeniden başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında çatışmaların başladığını duyurdu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ermenistan güçleri akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde 'provokasyonlarda bulundu'.

Açıklamada, Ermenistan güçlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirildi.

Azerbaycan kaynakları, bu durumu önlemek için ordu birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandığını aktardı.

Çatışma ve kayıplarından tamamen Erivan yönetiminin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, kamuoyuna ek bilgi verileceği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonlarına yanıt olarak hayata geçirilen karşı önlemlerin lokal nitelikte ve askeri hedeflere yönelik olduğunu, Azerbaycan ordusunun Ermenistan topraklarına müdahalesi ile ilgili haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

ABD'den çağrı

Öte yandan çatışmaların başlamasıyla ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.