Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarında ölü sayısı 100'e ulaştı

Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarında ölü sayısı 100'e ulaştı

1990’lı yılların başında başlayan 1. Dağlık Karabağ savaşında yaklaşık 30 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke birlikleri arasında yaşanan yoğun çatışmalarde 99 asker hayatını kaybetti.

Ermenistan hükümeti çatışmalarda en az 49, Bakü ise en az 50 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı çatışmaların ardından Fransa ve Rusya liderlerini arayarak görüştü. Ermenistan'ın resmen Rusya'dan yardım talep etme kararı aldığı açıklandı. ABD ise çatışmaların durdurulması için çağrı yaptı. 

Ermenistan ve Azerbaycan 2020'de 6 bin 500 kişinin öldüğü 6 hafta süren savaşın ardından sınırda tekrar karşı karşıya geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı, gece yarısından hemen sonra Azeri ordusunun Goris, Sotk ve Jermuk kentleri yönündeki askeri pozisyonlarını yoğun ateş altına aldığını öne sürdü. 

Ermeni tarafı sabah saatlerinde yaptığı son açıklamada ise Azeri tarafının insansız hava araçları da kullandığı ve ağır topçu ateşi ile sürekli ilerlemeye çalıştığını iddia etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu savundu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.