Azerbaycan: Ermenistan İHA'sını düşürdük

Azerbaycan: Ermenistan İHA'sını düşürdük

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ermenistan'a ait insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerine ait insansız hava aracının (İHA) Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki bölgede düşürüldüğü ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ermenistan İHA'sının Ermenistan sınırındaki Tovuz bölgesi yakınların uçuş yapmaktayken düşürüldüğü ifade edildi.

Ermenistan İHA'sına ait olduğu belirtilen görüntüler de bakanlık tarafından paylaşıldı:

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde iki hafta önce Ermenistan tarafının saldırısıyla çatışmalar yaşanmaya başlanmış, iki ülke dışişleri bakanlarının geçtiğimiz 9 Ekim günü Moskova'da Rusya'nın arabuluculuğuyla bir araya gelmesiyle ateşkes kararı alınmıştı.

Ancak Ermenistan tarafı ateşkes kararına rağmen Azerbaycan'ın ikindi en büyük kenti olan Gence şehrinde sivil yaşam alanlarına yönelik saldırı düzenlemişti.

Azerbaycan tarafı kalıcı bir ateşkes için Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde işgal ettiği topraklardan çekilmesi şartını koşuyor. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.