Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında tansiyon yükseliyor

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında tansiyon yükseliyor

Azerbaycan-Ermenistan hattında gerilim her geçen gün arttığı rapor ediliyor.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yeni bir çatışma meydana geldi. Yerel kaynakların aktardığına göre Ermenistan'ın Azerbaycan'a komşu Geğarkunik vilayetine bağlı Norabak ve Azat köylerinde iki ordu çatıştı.

Ermenistan, Azerbaycan askerlerinin sınırı geçip ateş açtığı ve meraları yaktığını iddia etti. Azerbaycan ise iddiaları yalanlayarak önce Ermenistan tarafından ateş açıldığını, Azerbaycan askerlerin misilleme olarak sınırı geçip ateş açtığını, askerlerinin herhangi bir yeri kasıtlı olarak yakmadığını belirtti.

1988 yılında başlayan Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları 1991 sonunda kanlı bir savaşa dönüşmüş, 1994'te Ermenilerin Dağlık Karabağ ve çevresini işgaliyle sonuçlanmıştı.

Mayıs 1994'te imzalanan ateşkesin ardından da sınır hattında çatışmalar sürmüştü.

Eylül-Kasım 2020'de yaşanan Azerbaycan-Ermenistan Savaşı ise Dağlık Karabağ'ın çevresinde Ermeni işgali altında olan toprakların ve Dağlık Karabağ'ın bir kısmının Azerbaycan kontrolüne geçmesiyle sonuçlanmış, bu savaşta çoğu Ermeni askeri yaklaşık 8 bin kişi ölmüştü.

Kasım 2020'de imzalanan ateşkese rağmen sınır hattında çatışmaların sürdüğü, son dönemde can kayıplarının artışa geçtiği gözlemleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.