Azerbaycan ile İsrail 'kamikaze dronelar' için anlaştı

Azerbaycan ile İsrail 'kamikaze dronelar' için anlaştı

Azerbaycan ile İsrail 'intihar droneları' olarak bilinen Orbiter 1K insansız hava araçları alımı konusunda anlaşmaya vardı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, insansız hava araçları (İHA) üreten İsrailli firma Auronautics ile iki yıllığına 13 milyon dolarlık sözleşme yapan Azeri hükümeti daha önce bu İHA'ları alamıyordu çünkü İsrail, şirketin ihracat lisansını dondurmuştu.

Lisans İsrail merkezli Maariv gazetesinin Ağustos 2017'de Azerbaycan'da demo gösterisi sırasında firma yetkililerin İHA'lardan biri ile Ermenistan'daki askeri bir üsse 2 kg patlayıcı ile saldırı girişiminde bulunduğunu yazmasından sonra askıya alınmıştı. Yasağın kaldırılması ile anlaşmanın yolu da açılmış oldu.

Orbiter 1K droneları 2-3 saat havada kalabiliyor ve saldırı manevrasına geçmesine iki saniye kalaya kadar fark edilmiyor. Kamikaze yöntemi ile kullanılan droneların hedeflerini vuramayacakları anlaşıldığında uzaktan kumanda eden pilot onları geri döndürüyor ve paraşüt veya hava yastığı kullanarak yere indirebiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.