Azerbaycan Kabil'de büyükelçilik açtı

Azerbaycan Kabil'de büyükelçilik açtı

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi uluslararası alanda tanınma elde edememiş olsa da birçok ülke ile ilişkilerini ilerletti.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Kabil Büyükelçisi İlham Memmedov'un güven mektubunu Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki'ye sunarak görevine başladığı bildirildi.

Taliban'ın Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girmesinden sonra Afganistan'da yeni bir dönem başlamıştı.

İslam Emirliği yönetimini yeniden ilan eden Taliban, 1996-2001 döneminde ABD işgaliyle son bulan iktidarının ikinci dönemini yaşıyor.

Afganistan'da İslam Emirliği yönetimi ile birlikte başta uyuşturucu ve ekonomi konuları olmak üzere birçok meselede ilerleme kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Azerbaycan'ın Kabil Büyükelçisi Memmedov burada yaptığı açıklamada Afganistan'ın güvenlik, istikrar, ekonomi ve uyuşturucu gibi konularda sağladığı başarıya övgüde bulundu.

az2.jpg
Afganistan Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmeden

Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki Afganistan'ın Azerbaycan ile dostane ilişkiler geliştirmek istediğini ifade ettiği konuşmasında Bakü'deki Afganistan Büyükelçiliği'ndeki diplomatik varlığın daha da güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Azerbaycan tıpkı diğer birçok ülke gibi Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanımış değil.

Memmedov ayrıca şunları kaydetti: "Azerbaycan, Afganistan'ın egemenliğine ve bağımsızlığına saygı duyuyor ve onun iç işlerine karışmıyor."

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.