Azerbaycan, Karabağ'da Rus askerlerin ölümünden sorumlu tutulan komutanı görevden aldı

Azerbaycan, Karabağ'da Rus askerlerin ölümünden sorumlu tutulan komutanı görevden aldı

Karabağ'da yürütülen askeri harekat sırasında Rus askerlerin ölümünden sorumlu tutulan Azerbaycan ordusu komutanlarından Giyas Abbasov'un görevden alındığı bildirildi.

Azerbaycan ordusunun Karabağ'da başlattığı askeri harekat kapsamında Rus askerlerin de öldüğü bildirildi.

Bölgeye 2020'deki savaşı bitiren ateşkes anlaşması kapsamında konuşlandırılan Rus barış güçlerinin çatışmalarda Azerbaycan ordusu tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Rus askerlerini hedef alan saldırıda en az 8 askerin öldüğü bildirildi. Ölen askerler arasında üst düzey rütbeli isimlerin de bulunduğu, bunlardan birinin de Kuzey Denizaltı Filosu Komutan Yardımcısı Albay Ivan Kovgan olduğu öğrenildi.

Azerbaycan medyasında yer alan habere göre, olayın ardından Azerbaycan ordusunun Birinci Kolordu Komutanı Giyas Abbasov görevden alındı.

Karabağ bölgesinden sorumlu kolordu olan Birinci Kolordu'nun komutanı Abbasov bu göreve Ağustos 2021 tarihinde getirilmişti. Abbasov birçok önemli muharebede görev almış bir subaydı.

Olayın ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i arayarak özür dilediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.