Azerbaycan ordusu 28 yıl sonra Laçın'ı teslim aldı

Azerbaycan ordusu 28 yıl sonra Laçın'ı teslim aldı

Azerbaycan ordu güçleri 28 yıl sonra Ermenistan işgalindeki Laçın rayonunu teslim aldı.

Azerbaycan ordu güçleri 28 yıl sonra Ermenistan işgalindeki Laçın rayonunu teslim aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın devreye girmesiyle Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma kapsamında Azerbaycan ordu güçlerinin Laçın'a giriş yaptığı duyuruldu.

Ermenistan ile sıfır noktasında bulunan Laçın, Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasındaki tek geçiş güzerhahı olan Laçın Koridoru ismiyle bilinen geçiş noktasına sahip olması nedeniyle 1992 yılında Ermenistan tarafından işgal edilmişti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar 27 Eylül'de başlamış, birçok kez yapılan ateşkes anlaşmalarının başarısız olması sonucu Rusya etkin bir müdahalede bulunarak, 9 Kasım'da Azerbaycan ile Ermenistan tarafını masada nihai anlaşma konusunda ikna etmişti.

Sahadaki yenilgiyi kabul eden Ermenistan tarafı 10 Kasım'da yürürlüğe giren Karabağ Anlaşması sonrasında Ağdam, Kelbecer ve Laçın'ı Azerbaycan'a teslim edeceğini taahhüt etmişti. Ermenistan'a verilen sürenin dün gece yarısı dolması sonrasında Azerbaycan ordu güçleri Laçın'a giriş yaptı.

Ermenistan güçleri 20 Kasım'da Ağdam'dan 25 Kasım'da da Kelbecer'den çekilmiş, Azerbaycan ordu güçleri bu yerleşimlere giriş yaptıktan sonra bölgeyi çatışmalardan geride kalan patlayıcılardan temizlemek için çalışmalara başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.