'Baba Bush' 94 yaşında öldü

'Baba Bush' 94 yaşında öldü

Baba Bush olarak da bilinen George H. W. Bush öldü.

ABD'nin 41. Devlet Başkanı George H. W. Bush 94 yaşında öldü. Bush'un eşi Barbara Bush 17 Nisan'da ölmüş, kendisi de 27 Mayıs'ta hastaneye kaldırılmıştı.

ABD'nin 43. Başkanı olan George W. Bush'un yaptığı açıklamada uzun süredir tedavi altında olan Bush'un, Teksas eyaletinin Houston şehrinde öldüğü belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 yıllık yaşamının ardından babamız Bush'un öldüğünü açıklamaktan dolayı üzgünüz. George H.W. Bush yüksek bir karaktere sahipti ve bir evladın isteyebileceği en iyi babaydı.”

Birinci Körfez Savaşı'nın mimarlarından olarak anılan, Sovyetler Birliği'nin dağıldığı yıllarda ABD Devlet Başkanlığı yapan 'Baba Bush', İkinci Körfez Savaşı denildiğinde akla gelen 'oğul Bush'un babasıydı.

1924 yılında doğan Bush, 1989-1993 yılları arasında başkanlık görevinde bulundu. İlk kez 1967 yılında siyasete başlayan baba Bush, başkan seçileceği güne dek CIA başkanlığı da dahil birçok üst düzey görev yürüttü.

George H.W. Bush'un adı en çok, Irak'ta bugüne kadar süren siyasi ve askeri kaosu, sosyal çöküşü başlatan Birinci Körfez Savaşı ile anıldı. 2 Ağustos 1990 tarihinde başlatılan saldırılar ve beraberinde gelen yaptırımlar, Irak'ta çok sayıda sivilin ölümüne sebep olacaktı. Birinci Körfez Savaşı'nın ardından Irak, bugüne dek süren kaosun içerisine kalıcı olarak itilmiş oldu.

94 yaşındaki Bush'un ölümünün ardından, çok sayıda ABD'li siyasetçi taziyelerini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum