Babacan: Rusya'ya yönelik yaptırımlar Türkiye'yi etkileyecek

Babacan: Rusya'ya yönelik yaptırımlar Türkiye'yi etkileyecek

Ankara'da partisinin genel merkezinde haftalık toplantısında konuşan Babacan, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri krize değindi.

Partisinin genel merkezinde haftalık toplantısında konuşan Babacan, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri krize değindi.

Krizin Türkiye’yi olumsuz etkilememesi için acil önlem paketi hazırlanması gerektiğini belirterek, “Sorunların mutlaka barışçıl çözümlerle sonuçlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin krizden etkilenebileceğine de vurgu yapan Babacan, hükümetin acil bir önlem paketi hazırlaması gerektiğini vurguladı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların finansal piyasalar açısından belirsizlik yaratacağını belirten DEVA Partisi lideri, “Güvenlik riskleri, finansal piyasalar açısından belirsizlikler, Rusya için açıklanan yaptırımlar Türkiye’yi de etkileyecek konulardır. Hükümeti, acilen bir önlem paketi açıklamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Gerilimin yükseldiği günlerde Afrika gezisini sürdüren Erdoğan’ı eleştiren Babacan, “Erdoğan hemen yanı başında böyle bir güvenlik krizi varken programına hala devam etti. Pek çok ülke bir şeyler yapmanın peşinde. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı ise görüşmelerine devam ediyor” dedi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum