Babaları Rusya tarafından alıkonulan 177 Kırım Tatar çocuk babasız büyüyor

Babaları Rusya tarafından alıkonulan 177 Kırım Tatar çocuk babasız büyüyor

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesi sonrası babaları tutuklanan 177 Kırım Tatar çocuk olduğu bildirildi.

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesi sonrası babaları tutuklanan 177 Kırım Tatar çocuk olduğu bildirildi.

Kırım Haber Ajansı QHA'nın aktardığı habere göre, Kırım Tatar aktivist Mumine Saliyeva, Kırım’da şu anda 177 Kırım Tatar çocuğunun babasız büyüdüğünü ifade etti.

Rusya'nın siyasi baskı politikası kapsamında hapsedilen 111 Ukrayna vatandaşının 76'sı Kırım Tatarlarından oluşuyor. Saliyeva, bölgede faaliyet gösteren aktivistlerin toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu an 177 çocuk babasız büyüyor. Bunlardan 25’inde stres kaynaklı ağır hastalıklar gelişti. Neredeyse her gün her çocuğun psikosomatik ve fizyolojik değişimlerini kaydediyoruz. Bu çok önemli sorun insan hakları yetkilileri ve çocuk haklarının korunması üzerinde çalışan devlet ve uluslararası kuruluşlar tarafından gözlenmelidir."

Rusya, 20 Şubat 2014 tarihinde Kırım'ı işgal etmeye başlamıştı. Bu tarihten itibaren Kırım'da özellikle Kırım Tatarlarına yönelik baskılar artış gösterdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.