BAE Dışişleri Bakanı'ndan Ermeni soykırımı iddialarına destek

BAE Dışişleri Bakanı'ndan Ermeni soykırımı iddialarına destek

Uluslararası arenada Türkiye karşıtı konum alan BAE'nin Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zaid en Nehyan, Ermenistan ziyaretinde 'soykırım' anıtını ziyaret etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zaid en Nehyan Ermeni soykırımı iddialarına destek oldu. 

En Nehyan'ın Ermenistan'da soykırım anıtına olan ziyareti, Katar krizi ardından gerginleşen bölgede Türkiye karşıtı bir adım olarak yorumlandı.

BAE Dışişleri Bakanı'nın ziyaretine ilişkin açıklama ülkenin Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi vasıtasıyla yapıldı. Ermenistan'ı ziyareti sırasında soykırım anıtına da giden Dışişleri Bakanı'na Ermenistan Dışişleri Bakan vekili Ermen Papikyan, Ermeni soykırımı müze-enstitüsü müdürü Hayk Demoyan ve BAE Ermenistan büyükelçisi Casim Muhammed Mübarek el Kasımi de eşlik etti.

BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde şu ifadeler kullanıldı: "Ziyaretinin başlangıcında Şeyh Abdullah, 1915 yılındaki Ermeni soykırımında öldürülen 1.5 milyon Ermeni'nin anısına dikilen anıta çelenk yerleştirdi. BAE Bakanı aynı zamanda şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulundu ve ölenlerin anısına yıl boyunca yanan 1.5 metre derinliğindeki sönmeyen ateşe çiçek bıraktı."

Önceki ay sızdırılan belgelerde İsrail yanlısı kurumları fonladığı ortaya çıkan BAE yönetimi, bölgede diğer Müslüman ülkelere ve gruplara yönelik pek de dostça olmayan tutumuyla biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.