"BAE görüşmesi öncesi Türkiye'deki Yemenli muhaliflere 30 gün süre verildi"

"BAE görüşmesi öncesi Türkiye'deki Yemenli muhaliflere 30 gün süre verildi"

Arap basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in görüşmesi öncesinde Yemen'deki Müslüman Kardeşler kökenli Islah Partisi üyelerine Türkiye'yi terk etmeleri söylendi.

Arap basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in görüşmesi öncesinde Yemen'deki Müslüman Kardeşler kökenli Islah Partisi üyelerine Türkiye'yi terk etmeleri söylendi.

Serbestiyet'in haberine göre, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan arasında 24 Kasım’da Türkiye’de yapılacak görüşme öncesinde Nobel Ödüllü aktivist Tevekkül Karman’ın da eski üyelerinden olduğu Yemen’deki Müslüman Kardeşler kökenli Islah Partisi’nin üyelerine Türkiye topraklarını terk etmeleri için 30 gün verildi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişki kurması ve 6 yıl sonra ilk kez üst düzey görüşmelerin başlamasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Perşembe günü, Müslüman Kardeşler’in Yemen’deki kanadı Islah Partisi, Türkiye’deki liderlerine ve üyelerine topraklarını 30 gün içinde terk etmeleri için bir süre verildiğini duyurdu.

Islah Partisi’nin Türkiye’deki lideri Adel Al-Hasani ise sosyal medyadaki hesabından  yaptığı  paylaşımda, Yemen dosyasının Suudi Arabistan’ın elinde olduğunu ve onsuz bir pozisyon alınamayacağını söyledi. Ortaya çıkan durumdan dolayı Riyad yönetimini suçladı.

Arap basınında yer alan haberlere göre bu gelişme BAE ile yakınlaşmanın bir işareti gibi görünüyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.