BAE İsrail ile vergi anlaşması imzaladı

BAE İsrail ile vergi anlaşması imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail’le yeni bir vergi anlaşması imzalayarak normalleşme anlaşmalarını sağlamlaştırmaya yönelik bir adım daha atmış oldu.

Aldığı kararlarla İslam aleminin tepkisini çekmeye devam eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’le yeni bir vergi anlaşması imzalayarak normalleşme anlaşmalarını sağlamlaştırmaya yönelik bir adım daha atmış oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail’in Maliye Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, iki ülke arasındaki ekonomik bağların gelişmesine katkıda bulunacak tarihi anlaşmadır." dedi.

Söz konusu anlaşmanın büyük ölçekli ticari faaliyetler için kesinlik ve elverişli koşullar temin edeceğini belirten Katz, ayrıca yatırımları teşvik etmek için daha düşük vergiler getirilmesini sağladığını açıkladı.

İsrail’in çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçlanan BAE, doğrudan uçuşlar, karşılıklı vize muafiyeti, yatırımların korunması, bilim ve teknoloji dâhil olmak üzere İsrail ile hâlihazırda birçok anlaşmaya imza atmış durumda.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail’e 4 bin ton demir göndererek Yahudi yerleşimcilere yardım sağlamıştı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.