BAE, Suriyeli aileleri neden sınırdışı ediyor?

BAE, Suriyeli aileleri neden sınırdışı ediyor?

Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi Suriyeli bazı mülteci aileleri ülkeden sınırdışı etmeye başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkede yasal şekilde ikamet eden onlarca Suriyeli aileyi sınırdışı etmeye başladı. Sayısı günden güne artan sınırdışıların hedefinde genellikle iş adamları bulunurken yetkililerin karara dair bir açıklamada bulunmadığı kaydedildi.

Sınırdışı edilen ailelere yakın bir kaynak, son 24 saatte yaklış 50 Suriyeli ailenin sınırdışı edildiğini, bu ailelerin Suriye'nin güneyindeki Deraa şehrinden olduğunu aktardı. Kimliği saklı kalmak kaydıyla konuşan kaynağa göre sınırdışı uygulamasına dair bir ön bilgilendirme yapılmadı va uygulama aniden gerçekleştirildi.

BAE'nin neden vermeden Suriyeli aileleri çıkardığı ve zorla çıkarma uygulamasına hukuki bir delil bırakmamak için pasaportlarda gerekli işlemleri yapmadığı öne sürüldü.

Sınırdışı edilen ailelerin içerisinden bir kişi BAE'nin kendilerini Katar ile çalışmakla suçladığını ve sınırdışı uygulamasının bu nedenle gerçekleştirildiğini dile getirdi. Haziran ayında Katar eksenli başlayan kriz tüm bölgeyi içine alacak şekilde büyümüştü. Suudi Arabistan ve BAE Katar'a karşı yaptırımlar uygulamış ve ülkeler arasında ipler kopmuştu. Söz konusu krizin yankıları halen devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.