BAE ve Suudi Arabistan, Yemen'de karşı karşıya geldi: 6 ölü

BAE ve Suudi Arabistan, Yemen'de karşı karşıya geldi: 6 ölü

Yemen'in güneyinde Suudi Arabistan destekli hükümet güçleriyle BAE'ye bağlı güçler arasında çatışma yaşandı.

Yemen'in güneyinde hükümet güçleriyle BAE'ye bağlı güçler arasında çatışma yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yemen'in güneyindeki sahil kenti olan Aden'de hükümet kuvvetleriyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı güçler arasında yaşanan çatışmada iki taraftan da ölen ve yaralananlar oldu.

Aden ili konumu:

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı güçler baskın yaptı

Liman kenti olan Aden'de bir kontrol noktasının BAE'ye bağlı güçler tarafından zorla kontrol altına alınmak istendiğini belirten kaynaklar, hükümet güçlerinin resmi belge istemesi üzerine BAE'ye bağlı güçler ile hükümet kuvvetleri arasında çatışma çıktığı bilgisini kaydetti.

6 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Bölgede yaşanan çatışmada hükümet güçlerinden 3 BAE destekli güçlerden ise 3 kişi öldü. Çatışmada her iki taraftan da toplam 4 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki rekabet

Yemen'in güney bölgesini tamamen kontrol altına almak isteyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan arasında yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden her iki tarafın desteklediği askeri güçler zaman zaman kendi aralarında çatışıyorlar.

Bölgede daha önce de birçok kez iki taraf arasında çatışmalar yaşanmış, yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da ölen ve yaralananlar olmuştu.

Suudi Arabistan, BAE'nin bölgede kurmaya çalıştığı hakimiyete dikkat çekerek daha önceden Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi uyarmış, Hadi ise Aden valisini görevden almıştı. Valinin görevden alınması BAE tarafından büyük tepkiyle karşılanmış ve hükümet aleyhine eylemler organize etme girişimlerinde bulunulmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.