BAE ve Türkiye arasında 'Osmanlı' gerilimi

BAE ve Türkiye arasında 'Osmanlı' gerilimi

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed, Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteledi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası'nda yer alan Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bu mesajın 'utanç verici' olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi sayfasında paylaştı.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

“1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a “Seferberlik” ilan ederek, Medine’deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.”

Hürriyet’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu mesaja çok tepki gösterdi. Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed’in, Türkler ve Arapları tekrar karşı karşıya getirmeyi hedefleyen yalan dolu propagandayı retweet etmesi utanç verici. O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine’yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.