BAE Veliaht Prensi'nden Türkiye'ye kritik ziyaret

BAE Veliaht Prensi'nden Türkiye'ye kritik ziyaret

Birleşik Arap Emirlikleri Veliahtı Muhammed bin Zayid el Nahyan'ın 24 Kasım'da Ankara'yı ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliahtı Muhammed bin Zayid el Nahyan'ın 24 Kasım'da Ankara'yı ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği açıklandı.

Bu, Muhammed bin Zayed'in 10 yıl sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak. BAE lideri olan abisi Halife bin Zayid el Nahyan'a (1948) oranla yönetimde daha etkin olduğu belirtilen Muhammed bin Zayid el Nahyan (1961) Türkiye ile son yıllarda karşılıklı rekabetin de etkin olduğu büyük sorunlar yaşamıştı.

Türkiye, BAE siyasetine yön verdiği belirtilen Muhammed bin Zayid'i "15 Temmuz 2016 darbe girişimine ve FETÖ'ye destek olmakla" suçlamıştı.

Öte yandan Ankara Libya'da da BAE ile karşı karşıya gelmişti.

Fakat geçen yaz BAE'den Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesini arzuladıklarına dair mesajların gelmesi, ilişkilerdeki gerginliği azaltmıştı.

Bu ziyaretle ilişkilerin normalleştirilmesinin ötesinde ekonomik konuların da konuşulacağı belirtiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye yüklü miktarda yatırım yapmak ve Türkiye'nin savunma sanayisinden ithalat yoluyla faydalanmak istediği iddia ediliyor.

Kaynak: Middle East Eye, Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.