'Bağdadi'nin yardımcısı' Ebu Haldun Kerkük'te yakalandı

'Bağdadi'nin yardımcısı' Ebu Haldun Kerkük'te yakalandı

IŞİD'in öldürülen lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ardından, Kerkük'te bir binaya düzenlenen baskında Bağdadi'nin yardımcısı Ebu Haldun yakalandı.

IŞİD'in öldürülen lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ardından, Kerkük'te bir binaya düzenlenen baskında Bağdadi'nin yardımcısı Ebu Haldun'un yakalandığı bildirildi.

Bağdat hükümeti güçlerine bağlı Güvenlik Medya Hücresi'nin aktardığına göre, polislerin, Kerkük'ün Havice kasabasında yer alan bir apartman dairesine düzenlediği baskında Bağdadi'nin yardımcısı Ebu Haldun yakaladı.

Sahte kimlikle yakalandı

Açıklamada, Şa'lan Ubeyd adlı sahte bir kimlik taşıyan Ebu Haldun'un hem Bağdadi'nin yardımcılığını yaptığı hem de Salahaddin vilayetinin "askeri amiri" görevinde bulunduğu kaydedildi.

Eski IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, geçen ekimde Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalında bir eve düzenlenen operasyonda öldürülmüştü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.