Bağdat hükümeti Türkiye'nin hava saldırılarını kınadı

Bağdat hükümeti Türkiye'nin hava saldırılarını kınadı

Bağdat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sincar bölgesinde düzenlediği hava saldırılarını kınadı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bağdat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mahcub, “TSK’nın Sincar’a yönelik hava harekatlarını kabul etmemekle birlikte, Bağdat ve Ankara arasında koordinasyon olduğu iddialarını da yalanlıyoruz” dedi.

Bağdat hükümetinin, "Türkiye’den başta Başika askeri üssü olmak üzere, Irak’ın kuzeyinde bulunan bütün kuvvetlerini çekmesini talep ettiğini" belirten Mahcub, “Türkiye’nin bölgede kuvvet bulundurmasının uluslararası kanunlara ve karşılıklı egemenlik hakkına saygı ilkesine aykırı olduğunu” dile getirdi.

Mahcub, açıklamasında, şunları söyledi; “Irak ve Türkiye arasındaki derin işbirliği, terörün her türlüsünü ortadan kaldırma yönündeki ortak vizyona dayanmalıdır. Ancak, bununla birlikte sivillerin korunması ve gerginlik bölgesinden uzaklaştırılmasına öncelik verilmelidir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.