Bağdat hükümeti ve Peşmerge'nin 'ortak IŞİD operasyonu' sona erdi

Bağdat hükümeti ve Peşmerge'nin 'ortak IŞİD operasyonu' sona erdi

Musul güneyinde Bağdat hükümeti ve Peşmerge tarafından ortaklaşa yürütülen operasyon son buldu.

Peşmerge’nin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin koordinasyonunda, IŞİD'e karşı Musul'un güneyinde başlattığı ortak operasyonda 14 IŞİD mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge Güçleri Mahmur Cephesi komutanlarından Ziryan Şeyh Vesani, yaptığı açıklamada, Musul’un Karaçoğ Dağı’ndaki ortak operasyonda 14 IŞİD unsurunun öldürüldüğünü, 31 hedefin vurulduğunu ifade etti.

Söz konusu operasyonun başarıyla tamamlandığını belirten Vesani, alanın örgütten ele geçirildiğini söyledi.

Koalisyona ait uçaklar havadan destekledi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı'nın dün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Peşmerge'nin, uluslararası koalisyonun koordinesinde Musul'un Mahmur ilçesinde yürüttüğü ortak operasyona, koalisyona ait savaş uçakları da havadan destek vermişti.

Ortak operasyonun Mahmur'un Karaçoğ Dağı'nı bir üs olarak kullanan IŞİD mensuplarına karşı yürütüldüğü ve hedefin IŞİD'in yeniden örgütlenmesinin önüne geçmek olduğu kaydedilmişti.

Karaçoğ Dağı, Erbil vilayetinin doğusundan 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum