Bağdat hükümetinden ABD-İran arasındaki gerilimi sonlandırmak için resmi girişim

Bağdat hükümetinden ABD-İran arasındaki gerilimi sonlandırmak için resmi girişim

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el Hekim 'İran ile ABD arasında arabuluculuk yapacağız' ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, 3 günlük ziyaret için geldiği Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Hekim, İran’a uygulanan ekonomik yaptırımların yararlı olmayacağını belirterek, "İran ile ABD arasında arabuluculuk yapacağız" dedi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan bakan, İran’a uygulanan ekonomik yaptırımların yararlı olmayacağını belirterek, komşu ülke İran’ın yanında olduklarını söyledi. Ülkesinin ABD ile İran arasındaki krizin son bulması için arabuluculuk yapacağını belirtti.

Abdulmehdi'den ‘savaşın tehlikeleri’ uyarısı

Öte yandan, Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi, Zarif ile Bağdat’ta yaptığı görüşme esnasında ‘savaşın tehlikeleri’ konusunda uyarıda bulunarak, bölgenin güvenlik ve istikrarının önemini vurguladı.

Bağdat hükümeti Cumhurbaşkanı Berham Salih ile Zarif’in yaptığı görüşmede de, ‘savaşın engellenmesi ve bölgede tansiyonun düşürülmesi’ için yapılması gerekenler ele alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.