Bağdat hükümetinden ABD'ye konsolosluk cevabı

Bağdat hükümetinden ABD'ye konsolosluk cevabı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Basra'daki ABD Konsolosluk binasının hizmet vermeyeceğini duyurmasının üzerine Iraklı yetkililer kararı üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun duyurduğu, ‘Irak’ın Basra kentinde bulunan ABD Konsolosluk binasından artık hizmet verilmeyeceği’ yönündeki haberi üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Bakanlığın açıklamasında, “Irak hükümeti, bu topraklardaki yabancı diplomatlar ile tesisleri korumak konusunda üzerine düşen görevleri yapacaktır” denildi. Bu durumun Irak güvenliğinin bir parçası olduğu da belirtilerek, yabancı diplomatik hedeflere yöneltilecek her tehdide karşı koyulacağı ifade edildi.

Pompeo: Her saldırının sorumlusu İran

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Irak’taki çalışanlarına yönelik herhangi bir saldırıdan İran’ı sorumlu tutacaklarını ifade etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere gittiği New York’ta açıklama yapan Pompeo, “Irak veya başka bir yerde diplomatik tesislerimize zarar verilmesinden yalnızca İran’ı sorumlu tutarız” şeklinde konuştu. Mike Pompeo ayrıca, İran’ın ABD kurumlarını hedef alacak her türlü saldırısına misilleme yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.