Bağdat hükümetinden Telafer için 'hazırız' mesajı

Bağdat hükümetinden Telafer için 'hazırız' mesajı

Sünni Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'de operasyon için geri sayım başladı.

Irak Savunma Bakanlığı, 16 Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in kontrolünde olan Telafer'in ele geçirilmesi için son hazırlıkların da tamamlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada Şii Haşdi Şabi milislerinin operasyona aktif bir şekilde katılacağı, Irak savaş uçaklarının da operasyon kapsamında IŞİD hedeflerini havadan vuracağı kaydedildi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin yaptığı açıklamada ise ülkenin kuzeyi ile batısında IŞİD'in elinde bulunan toprakların alınması için uluslararası koalisyonla daha fazla koordinasyon gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili bir diğer açıklama da Bağdat hükümeti Başbakanı Haydar El İbadi'den geldi. İbadi, "Telafer'i IŞİD'den kısa süre içinde alacaklarını" kaydetti ve operasyon için tüm askeri hazırlıkların tamamlandığını yineledi.

Sünni Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'de, Haşdi Şabi çatısı altındaki Şii milis grupların Musul'da yaşananlara benzer bir biçimde katliama girişmesinden endişe ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.