"Bağdat hükümetinin Suriye'deki hava saldırısında 36 IŞİD mensubu öldü"

"Bağdat hükümetinin Suriye'deki hava saldırısında 36 IŞİD mensubu öldü"

Bağdat hükümeti yetkilileri, Suriye'nin doğusunda düzenlenen hava saldırılarında 36 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Irak Ortak Operasyonlar Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Irak’ın 19 Nisan’da Suriye’de gerçekleştirdiği hava saldırısında Suriye’de bazı IŞİD liderleri de dahil olmak üzere 36 kişinin öldürdüğünü öne sürdü.

Reuters’a konuşan Resul, Irak’ın Suriye topraklarında gerçekleştirdiği hava saldırılarına değinerek, “Bu saldırılar hedeflerine ulaştı. Askeri İstihbarat Müdürlüğü’nün bilgileri doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda, aralarında IŞİD terör örgütü liderlerinin de yer aldığı toplantının düzenlendiği noktalara yapılan saldırıda 36 örgüt militanı öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Irak savaş uçakları, Perşembe günü sınır ötesine düzenlediği hava harekatlarından birini gerçekleştirmiş, Suriye içindeki IŞİD'e bağlı bir patlayıcı imalathanesine ve örgütün diğer mevzilerine karşı hava saldırısı düzenlemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.