Bağdat: Petrolü verin, maaşları ödeyelim

Bağdat: Petrolü verin, maaşları ödeyelim

Kürdistan yönetimi ve merkezi hükümet arasındaki kriz, karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.

Bağdat hükümeti Bakanlar Kurulu Sözcüsü Mehdi Allaq, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti eğer petrolün üretimini ve denetimini Bağdat yönetimine teslim ederse memur maaşlarını öderiz” dedi.

Allaq, yaptığı açıklamada, “Bağdat memur maaşlarını ödemeye hazır olduğunu defalarca dile getirdi. Eğer Kürdistan Bölgesi petrolün üretimini ve denetimini Bağdat yönetimine teslim ederse memur maaşlarını öderiz” dedi.

Rudaw'ın aktardığına göre Mehdi Allaq, Bağdat ile Erbil arasında yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözüleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bağdat, Kürdistan Bölgesi ile olan sorunları diyalog yolu ile çözmek istiyor. Irak Anayasası ve yasalar sorunların çözümü için özellikle tartışmalı bölgelerle ilgili belirleyici olmalıdır” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi yönetiminin dışında kalan Kürdistani bölgeler (tartışmalı bölgeler) konusunda ise Allaq, şunları söyledi:

“Tartışmalı bölgeler konusu henüz çözülmedi. Bu bölgelerin yönetimi ve sorumluluğu direk olarak federal hükümet tarafından sağlanmalı.”

Mehdi Allaq, sorunların “askeri yöntemlerden uzak”, barışçıl ve diyaloğ yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Allaq, “Bağdat ile Erbil arasındaki sorunlar, anayasa çevçevesinde yasalara uygun şekilde çözülmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.