Bağdat yönetiminden Erbil'e yeni yaptırımlar

Bağdat yönetiminden Erbil'e yeni yaptırımlar

Merkezi yönetim Erbil'e yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesindeki telekominikasyon şirketlerinin Bağdat’a bağlanması kararının alındığını açıkladı.

Irak Ulusal Güvenlik Meclisi bugün Irak Başbakanı Haydar El Abadi başkanlığında toplandı. Toplantıda, telekominikasyon şirketlerinin merkezi Irak Hükümeti’ne bağlanması kararı alındı.

Irak Ulusal Güvenlik Meclisi’nin yayımladığı yazılı açıklamada, şunlara yer verildi:

“Tartışmalı bölgelerin Irak Hükümeti yönetimine girmesi için yeni yaptırımların alınması ile referandumda oy kullanan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yetkili ve memurlara yasal presedürün uygulanması gerekiyor.”

Açıklamada ayrıca, “Ticari tüm görüşme ve belgelerin de Irak Hükümeti bünyesine geçmesi kararı alındı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Irak Milli Güvenlik Kurulu, IKBY'nin bağımsızlık referandumunu gerçekleştirelner hakkında 'Hukuki işlem" başlatıldığını duyurdu.

Kaynak: Rudaw

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.