Bağdat'ta bombalı saldırı: 5 ölü 14 yaralı

Bağdat'ta bombalı saldırı: 5 ölü 14 yaralı

Bağdat'ın güneybatısında el-Malif bölgesinde bulunan Ebu El-Fadl El-Abbas türbesine düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Hastane kaynaklarının AFP'ye verdiği demeçte, iki bombacının Bağdat'ın güneybatısındaki Şii caminin yakınında üzerlerindeki bombayı patlattığı ve olayda en az 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edilirken, güvenlik güçleri olay yerinde inceleme başlattı. Yaralılar Yermük hastanesine kaldırılırken, hastane kaynakları yaptıkları açıklamada, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 yaralının da tedavilerine devam edildiğini kaydetti. Güvenlik kaynakları, saldırının iki saldırgan tarafından yapıldığını söyledi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Irak, 2017'nin sonunda, üç yıldan fazla bir süredir ülkenin üçte birinden daha fazlasına hakim olan IŞİD'in yenilgisini ilan etse de aşırılık yanlıları, özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerde aktif olan uyuyan hücreler aracılığıyla eylemlerine devam ediyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.