Bahçeli: HDP hakkında kapatılma davası açılmalı, yoksa MHP gereğini yapar

Bahçeli: HDP hakkında kapatılma davası açılmalı, yoksa MHP gereğini yapar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP hakkında kapatma davası açılması gerektiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP hakkında kapatma davası açılması gerektiğini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamayla gündeme ilişkin konuları değerlendiren Bahçeli, HDP'nin kapatılması gerektiği konusunda ısrarını sürdürdü.

Bahçeli, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"HDP, 6-8 Ekim olaylarının, hendek terörünün ve bölücülüğe mihmandarlık yapmasının bedelini kanun, millet ve tarih önünde kesinlikle ödemelidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu'nun 100'üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır."

Siyasi Partiler Kanunu'nun 100'üncü maddesine göre, diğer siyasi partilerin istemiyle de kapatma davası açılabiliyor.

100'üncü maddeye göre, bir siyasi partinin Cumhuriyet Başsavcılığından dava açılmasını isteyebilmesi için, "Bu partinin son milletvekili genel seçimlerine katılmış olması, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması, ilk büyük kongresini yapmış olması, partinin merkez karar ve yönetim kurulunun üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu ile dava açılmasının istenmesi yolunda karar alınmış bulunması ve istemin parti adına parti genel başkanı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak yapılmış olması" gerekiyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum