Bahçeli: Kardeşlik hukuku adı konmadan yerine geldi

Bahçeli: Kardeşlik hukuku adı konmadan yerine geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan Abdullah Gül'ün ifadelerine dair konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı aday olmadığını açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Gül'ün adaylığı iddiaları tartışılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gül'ü 'Kardeşim' diyerek cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğini hatırlatmıştı. MHP lideri, Gül'e "Kardeşlik hukukun gereğini yerine getirmeli" diye çağrıda bulunmuştu.

Gazete DuvaR'ın aktardığı habere göre, partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Gül'ün 'Aday değilim' açıklaması hatırlatılıp, "Kardeşlik hukuku yerine getirildi mi" diye sorulunca şu karşılığı verdi:

"Kardeşlik hukuku adı konmadan yerine geldi. Keşke açıklamasını kardeşlik sözlerini ağzına alarak yapsaydı. O zaman daha anlamlı olurdu. Ama o anlama gelen cümleleri var."

Bahçeli, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin partilerine geri döneceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir hatadan vazgeçmiş demektir. 15 milletvekilinin kendi öz partisine dönmesi gerekir. Abidik gubudik işlerden vazgeçmek lazım."

CHP lideri, İYİ Parti'ye geçen 15 vekille ilgili, "Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde şu veya bu şekilde yer almak isterlerse yer alabilecekler" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.