Bahçeli: Putin İdlib'de Türkiye'ye karşı ikili oynuyor

Bahçeli: Putin İdlib'de Türkiye'ye karşı ikili oynuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına İran’daki depremden etkilenen Van’da ve Almanya’daki saldırıda ölen vatandaşlar için başsağlığı mesajıyla başlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Son yıllarda Batı Avrupa’da yaygınlaşan ırkçı saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Uzunca bir süredir Türk ve İslam düşmanlığının azgınlaştığı gözlenmektedir’ dedi.

Avrupa’nın yükselen ırkçılığa karşı hiçbir şey yapmadığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

"İnsan hakları, düşünce ve ifade hürriyeti, demokrasi ve hoşgörü konularında lafa gelince mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkelerinde ırkçı damarın kabarması, faşist eğilimlerin kamçılanması hakikaten de büyük bir çarpıklıktır."

“Hocalı dinmeyen çığlık, bitmeyen acıdır”

Hocalı katliamının yıl dönümü hatırlatan Bahçeli, “Hocalı’nın yaraları derindir, yamaçları serindir, yanakları engindir. Tam 28 yıldır Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabası Türklüğün vicdanında bir sızı, milli yüreklerde bir sancıdır” diye konuştu.

Hocalı’da çok sayıda sivilin soykırıma uğradığını ifade eden Bahçeli, “Elbette Hocalı katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesi, Savaş Suçları Mahkemesi, İnsan Hakları Mahkemesi gibi hukuk zeminlerinde tescil edilmeli, suçlular hakkında gereken ne varsa yapılmalıdır” dedi.

“Rusya, Soçi Mutabakatı'na rağmen taciz ısrarla sürdürmektedir”

Rejim güçlerinin, Rusya desteğiyle saldırılarına devam ettiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"20 Şubat 2020’de İdlib’in güneyinde Rus savaş uçaklarının hava saldırısında iki kahramanımız şehit düşmüştür. Elbette bütün ihtimalleri hesaba katmak, sahada ve masada yer tutmak, buna uygun stratejik planlamalar yapmak Türkiye için hayati olduğu kadar zaruridir. Rusya Soçi Mutabakatı'na vurgu yaparken, taciz ve tahriklerini ısrarla sürdürmektedir. Karadan Esed güçleri, havadan Rus jetleri ölüm yağdırmaktadır."

Rusya lideri Putin’in İdlib konusunda ikili oynadığını ifade eden Bahçeli, “Önde Sayın Erdoğan’a sarılırken, arkada Esed’i kucaklaması tam bir çelişkidir” dedi.

Doğu Perinçek'e tepki

Vatan Partisi lider Doğu Perinçek’in ‘Bahçeli ABD yörüngesine giriyor’ ifadelerine tepki gösteren Bahçeli, “Bizim duruşumuzu sorgulayan şahıs daha düne kadar İmrali canisiyle sarmaş dolaş, gül alıp veriyordu. Bizim yörüngemiz Türk'tür, Türk milletidir, Türk bayrağıdır, Türk vatanıdır. Elinde ülkücü kanı olanlar da ne bunu anlayacak ne de hazmedebilecektir” ifadelerini kullandı.

HDP kongresi

HDP’nin kongresiyle ilgili konuşan Bahçeli şunları söyledi:

"Hafta sonunda PKK’nın yan kolu, Kandil’in siyaset ucubesi HDP’nin 4.Büyük Olağan Kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler izleyen her vicdan sahibi kardeşimizi rahatsız etmiştir.Sözde Eşbaşkan değişimi gerçekleşmiş, bu görevin yenisi de katılımcıları Kürdistan’ın her köşesinden gelenler olarak selamlamıştır.Üstü HDP, altı PKK olan bu kongre ortamında, İstiklal Marşı okunmamış, sözde devrim şehitleri kılıfıyla teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur."

“Soros çocuklarıyla gurur duyan eski cumhurbaşkanı”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Gezi’yle gurur duyuyorum” sözlerine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

"Bizim için bir diğer üzerinde durulması gereken nokta, CHP’nin, serok partisinin bölücü kongreye üst düzey temsilci göndermeleri, parti kurup kurmayacağı, ha bugün kurdu, ha yarın kuruyor hikâyesiyle taktik manevralar yapan eski bir bakanın mesaj göndermesidir. Demek ki, Gezi kalkışmasıyla, örtülü olarak Soros çocuklarıyla gurur duyan eski cumhurbaşkanından onay almıştır."

İYİ Parti, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve arti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ile ilgili Bahçeli, “Sorosçuların dümen suyuna girmiş İP’in bu olan biten iğrençliklere diyecek bir şeyi var mıdır? Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı falan değil, düpedüz vatana ihanettir” ifadelerini kullandı.

Ozan Ceyhun’un büyükelçi olarak atanması

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ozan Ceyhun’un Avusturya büyükelçisi olarak atanmasıyla ilgili konuşan Bahçeli şunları ifade etti:

"MHP, Cumhur İttifakı'nın parçasıdır. Biz hükümet ortağı değiliz. Siyasi sorumluluğumuz da bulunmuyor. Bu kapsamda idari tasarruflar hükümetin tekelindedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Avusturya nezdinde büyükelçi tayin edilmiştir. Atamayla büyük bir eleştiri sağanağı başlamıştır. Büyükelçinin bir ülkücü katili olduğu iddiası gündeme taşınmıştır. Merhum şehidimizin katilinin kim veya kimler olduğu resmi olarak bilinmeden, sosyal medyadan pusu kuran, bize dava öğretmeye çalışan art niyetli kişilerin varlığı da teker teker açığa çıkmıştır. Üzülerek ifade etmekteyim ki bu tuzağa bazı vekillerimizin ve parti yöneticilerimiz de düşmüştür. Bizim Viyana Büyükelçiliği'ne atanan şahısla hiçbir ilgimiz yoktur, sorumluluk hükümetindir. MHP'ye sosyal medyadan istikamet çizilemez. Siyasi irademizi, davamızın ilke ve istikbalini 5'inci sınıf dedikodu mekanından belirleyemeyiz."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.