Bahçeli: Suriye'de Rus operasyonlarına rıza göstermemiz mümkün değil

Bahçeli: Suriye'de Rus operasyonlarına rıza göstermemiz mümkün değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

Suriye'de kalıcı çözüm

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Suriye’de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir. Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli sığınmacıların evlerine ve yurtlarına güvenle dönebilmeleri, İdlib merkezli yeni bir göç dalgasının sınırlarımıza yığılmasına mani olabilmek için bahse konu çözüm ikliminin gerçekçi bir biçimde yeşermesi şarttır.

Soçi Zirvesi, İdlib’in çok ötesine geçerek, bütüncül bir perspektife bürünmüş, Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliği imkânları derinlemesine ele alınmış ve karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Kaldı ki Suriye konusu kâğıda dökülmüş, defalarca üzerinde mutabakat sağlanmış bir konumdadır.

Rusya ve Esad rejimi İdlib’deki radikal terör unsurlarını bahane ederek askeri müdahaleleri son 6 aydan beri artırmıştır. Rus hava saldırıları da Türkiye’nin M-4 Karayolu’nun güneyindeki askeri varlığını ve üslerini direk tehdit boyutuna ulaşmıştır.

PKK / PYD’ye Moskova’da ofis açma imkânı sunan Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı ve ikna edici değildir. Rusya’nın bu yıl içinde İdlib merkezli gerçekleştirdiği operasyonun dörtte üçü ağustos ayının ikinci yarısıyla, eylül ayının son haftasını kapsamıştır. Sözde M-4 karayolunun güvenliğini sağlamak maksadıyla Suriye - Rusya ortaklığı tarafından bir kara operasyonu dahi gündeme gelmiştir. Böylesi bir askeri operasyon demek insanların Türkiye’ye kaçmaları demek olacaktır ki buna rıza göstermemiz hayal ötesi bir beklentidir.

ABD yaptırımları

ABD yaptırım kartını masaya çıkardı diye devletimizin egemen vasfından vazgeçeceğimizi bekleyenler, bunu dileyenler, aldığımız füze ve hava savunma sistemini depolarda çürümeye terk edilmesini tavsiye edenler işbirlikçilerdir. Türkiye olarak neyi, ne zaman, nasıl alacağımızı ihtiyaç duyulan hesabını yalnızca büyük Türk milletine vereceğimizi herkesin bilmesinin yararı vardır.

ABD yönetimi bizi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ediyormuş, varsın etsinler, nasıl olsa alıştık, yaptırım var diye Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyetini hiç kimseye çiğnettirmeyiz.

Yağlı kuyruk gördüler mi ağızlarının suyu akan içimizdeki emperyalist kalıntıların Türkiye’de hükmü geçemez.

ABD silah almayın diye ülkemize yaptırım gözdağı verirken aynı anda Suriye’nin kuzeydoğusunda ne işler çevirdiğini itiraf edecek dürüstlüğe sahip midir? PKK’ya, YPG’ye suikast silahlarını bedelsiz vermeyi kendisine hak görüyor da milli güvenliğimizi korumak amacıyla temin ettiğimiz silahlar mı gözüne batıyor?  Teröristlerle ittifak içinde olan bu ülkenin şaşkın ve şuursuz yöneticileri Türkiye’yi ne sanıyorlar?

Afganistan’ı bu hale getiren kimdir? Dünya üzerinde 800 noktada 350 bine yakın askeri konuşlandırarak yapmadığını bırakmayan ülke, Türkiye’ye ne anlatıyor?"

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.