Bahçeli'den Brunson tepkisi: Serbest kalması nasıl izah edilecek?

Bahçeli'den Brunson tepkisi: Serbest kalması nasıl izah edilecek?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Suriye ve Irak topraklarına tutunup ülkemizi kaosa sokacak bir senaryo ikmal ediliyor. ABD terör örgütleriyle hedef birlikteliği yapıyor. ABD kararını netleştirmelidir. Müttefiki Türkiye mi, PKK/YPG midir?"

"ABD nereye varmak istiyor? Fırat'ın batısında sinsi hesabı ayağına dolanan, saha dışı bırakılan ABD, Fırat'ın doğusuna gözünü dikmiş durumdadır."

"ABD, müttefiki olan Türkiye'yi pervasızca tehdit etmektedir. Biz bundan sonra nasıl NATO çatısı altında çalışacağız. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Türk milletinin beklentisi bu yöndedir."

Papaz Brunson tepkisi

"Papazın serbest kalması elbette pek çok soru işaretine neden olmuştur. Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir. Brunson'un 3 gizli tanığının ifadesiyle suçlanması ve savcı değişikliği yine aynı tanıkların değiştirilmiş ifadeleriyle serbest kalması bağımsız ve tarafsız hukuka ne kadar uygundur?"

"Papaz davasındaki gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar kısa süre içerisinde ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir? Günün şartlarına göre görüş değiştiren kişilerin tanıklığıyla adalet yaşar mı? Yaşasa bile buna adalet denir mi? Gizli tanık TCK sistemine ekilen fitne tohumudur."

"Türk hukukunu gizli tanık tahakkukukundan kurtarmak hepimizin boynunun borcudur. 35 yılla yargılanıp iki yıl dolmadan yakayı kurtaran casusun vebaline millet vicdanı nasıl ortak olacaktır?"

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.