Bahçeli'den idam kararına destek: MHP bu konuda var

Bahçeli'den idam kararına destek: MHP bu konuda var

Gündeme ilişkin soruları bir tv programında yanıtlayan MHP lideri Bahçeli, S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınması gerektiğini ve idamla ilgili atılacak bir adımda MHP'nin hazır olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı TV programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Bahçeli, 10 Mart iddiaları hakkında, "Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz'daki verdiği cevabı kat kat verecektir" dedi.

"İdamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var"

Bahçeli, "Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var" şeklinde konuştu.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki saldırıya ilişkin ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

"Siz de kalkıyorsunuz, artık ağzından mı kaçtı, şuurlu bir şekilde mi söyledi, 'İslam'dan kaynaklanıyor terör' diyorsunuz. Bu ne büyük bir talihsizlik"

Mansur Yavaş ile ilgili iddialar hakkında, "Bu şahıs CHP adaylığından çekilmelidir" şeklinde konuşan Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bunu getirmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu 'Siz buradan ayrılın' demesini de bilmelidir. Neyi bekliyor Kılıçdaroğlu? CHP'de çok değerli siyasetçiler var"

"EYT hakkında bir çıkması mümkün değil"

Emeklilikte yaşa takılanlar hususunda konuşan Bahçeli şunları söyledi:

''Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir".

Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisinin içerisinde 'Yeni siyasi oluşuma ihtiyaç var' diyenler bir senaryonun figüranlarıdır" dedi.

"Biz bir siyasi partiyiz Cumhur İttifakı kurduk" diyen Bahçeli, "Kendileri ise AK ittifakı kurarak partilerine ve Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıksınlar" şeklinde konuştu.

"S-400'den vazgeçemezsiniz"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, S-400 konusunda, "Bundan vazgeçemezsiniz, alınmalı. Tek yandan Amerika'ya bağımlı bir ülkenin savunması olmaz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum