Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Türkiye göçmen kampı değildir

Bahçeli'den sığınmacı açıklaması: Türkiye göçmen kampı değildir

MHP lideri Devlet Bahçeli, sığınmacılar konusunda yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye'deki sığınmacılar konusunda yaşanan tartışmaları değerlendiren Bahçeli'nin bu konudaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Huzurumuzu kaçırmak ve kavgaya hapsetmek için faal halde bulunan odaklar, bayramda su üstüne çıktılar. Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili duygusal tonu ağırlıklı, tepkisel yönü baskın, provokasyon yönü yüksek gerçek dışı iddialar, çarpıtılmış haber ve iddialar sosyal medya kanalıyla servis edilmiştir. Sığınmacı meselesi, ülkemizin yumuşak karnı haline gelmiştir.

Türkiye yol geçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Anadolu coğrafyasına mühür vuran aziz milletin demografik özellikleri korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriyorken yabancı düşmanlığını ve ırkçılığını teşvik eden çevrelerin söz, yazı, açıklama ve tuzaklarına uyanık olmak şarttır.

Bazıları sığınmacı sayısını 8-10 milyon olarak iddia ediyor. Bunların hepsi palavradır. Devletin kayıtları ortadadır. Ülkemizde 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır. Türkiye genelinde sığınmacı sayısı 4 milyon 82 bin 693'tür. Suriyeli sığınmacı sayısı da 3 milyon 762 bin 686'dir. Sukunet sağlanır sağlanmaz ülkelerine dönüşleri hepsinin rızası ile hayata geçirilmelidir.

Suriye Devlet Başkanı’nın ilan ettiği genel af kararı mühim, geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişmedir. Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı destekleyeceğimiz bilinmelidir."

MHP lideri, sözlerinin devamında "Hiçbir sığınmacıyı, hiçbir masumu elinde hançerle bekleyen cellatlara teslim edemeyiz" ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum