Bahçeli'nin seçim barajı endişesi: Yüzde 10 çok ağır

Bahçeli'nin seçim barajı endişesi: Yüzde 10 çok ağır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 10 seçim barajının çok ağır olduğunu söyledi.

Yüzde 10’luk seçim barajı konusundaki düşünceleri sorulan Bahçeli, “Yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj” dedi. Geçmişte seçim barajına destek verdiklerini hatılatan Bahçeli, "Bölücü unsurların TBMM’de temsiline imkan vermeyecek bir baraj oranı olarak yüzde 10’un devamından yana olmuştuk" şeklinde konuştu.

Bu oranın, değişik ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

“Şimdi Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içerisinde bunu nasıl başarırız, Türkiye’yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur Batı demokrasilerindeki gibi, yüzde 7 mi olur yoksa yüzde 10’da kalıp böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi yok farz edip ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkartmak lazım.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.